Centrul de Asistență Medico Socială Bacesti are rolul de a acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum și servicii sociale persoanelor cu afecțiuni cronice care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire, tratament și care din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială nu au posibilitatea să-și asigure nevoile sociale și să-și dezvolte propriile capacități și competențe pentru reintegrare socială.

Evaluarea medico-socială a persoanelor cu nevoi medico-sociale se face în unitățile sanitare cu paturi de către personalul medical sanitar al acestor unități.

În Centrul de Asistență Medico Socială se internează numai persoane cu nevoi medico sociale stabilite la recomandarea unităților sanitare sau la solicitarea persoanelor fizice sau juridice în baza grilei de evaluare medico socială a persoanei, aprobate prin OMS și al Ministrului Muncii și Solidarității Sociale și Familiei nr.491/181/2003.

Internarea în Centru se aprobă numai de către directorul centrului în baza cererii formulate și numai după semnarea în prealabil a angajamentului de plata a contribuției personale de către beneficiar sau de către susținătorii legali ai acestuia, dacă realizează venituri, după caz.

Click aici pentru detalii cu privire la procedura de internare.

Localizare

Comuna Băcești este situată la extremitatea nord-vestică a județului Vaslui. Este localizată la confluența râului Bârlad cu pârâile Crăiasa și Gârbova. Comuna Băcești se învecinează la nord cu județul Iași, la est cu comuna Dumești, la sud cu comuna Gârceni iar la vest cu județul Neamț.

Comuna Băcești are o suprafață de aproximativ 4785 ha și are o populație de aproximativ 4500 de locuitori.

Centrul de Asistență Medico-Socială este situat la intrarea în comună, dinspre Negrești.

1-5

Istoric

La anul 1855, familia boierilor Mihalachi, proprietari ai moșiei Bacesti, fac numeroase donații Epitropiei Spitalelor “Spitalul Spiridon” din Iașiurmând  în anul 1884  doneze jumătate din moșia Bacesti Epitopiei sus menționate. Urmare a dorinței boierilor de a se ctitori un spital pentru “ușurarea dureroaselor patimiri omenești”, la dată de 13 noiembrie 1895, Epitropia înființează “Spitalul Frații Mihalachi” în Targusorul Bacesti.

Spitalul a funcționat fără întreruperi până în anul 2001, în urmă reorganizării unităților medicale, acest complex medical s-a transformat în secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Vaslui iar în 2003 se înființează Centrul de Asistență Medico Socială Bacesti instituție rezidențială de interes județean. Din 2004 clădirea principala a Centrului de Asistență Medico Socială este reabilitată prin sprijinul financiar al Consiliului Județean Vaslui în colaborare cu Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei.

Informații utile

Alegeți secțiunea care vă interesează pentru a afla informațiile dorite despre Centrul de Asistență Medico-Socială Băcești.

Oportunități de carieră

Suntem într-o continuă dezvoltare și extindere. De aceea, avem nevoie de specialiști entuziaști, motivați, deschiși și cu spirit de inițiativă, care să se alăture echipei noastre medicale sau celei administrative.Locuri vacante »

Situația drepturilor salariale

Lista funcțiilor din cadrul Centrului de Asistență Medico Socială Băcești și drepturile salariale aferente la data 30/09/2019, conform art.33 alin. (1) din Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nr. 153/2017Vezi detalii »

Înscrierea în centru

Doriți mai multe informații despre înscriere în Centrul de Asistență Medico-Socială Băceşti? Accesați această secțiune pentru informații despre condițiile de înscriere sau pentru a descărca formularele necesare înscrierii în centru.Detalii înscriere »

Doriți mai multe informații?

Fie că este vorba despre informații în legătură cu centrul nostru sau despre modul de înscriere, vă stăm la dispoziție!

Doriți mai multe informații?

Fie că este vorba despre informații în legătură cu centrul nostru sau despre modul de înscriere, vă stăm la dispoziție!